Tort de ciocolata cu zmeura

de Miha in Torturi, 14 Ian 2014 | 5268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 100 g ciocolata de lapte
  • 100 g nuca macinata
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 zahar vanilinat
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon
  • 200 g zmeura
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu zmeura:

Blat:

Untul moale, pe care l-am topit partial, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o  crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt si budinca se incorporeaza in crema obtinuta, urmand ap20oi nuca macinata si ciocolata rasa.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in compozitie, in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-50 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Blatul racit se scobeste cu ajutorul unei lingurite, avand grija sa lasam o margine de cca 2 cm grosime. Bucatile de blat pe care le-am scos le punem intr-un castron si le faramitam bine cu mana.

Smantana pentru frisca proaspat scoasa de la frigider se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si intaritorul de frisca. Se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga apoi 2/3 din firimiturile de aluat si zmeura si se omogenizeaza amestecand usor.

Turnam crema peste blatul scobit si acoperim cu restul de firimituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu jeleu de fructe de padure si crema mascarpone